Citeste blogosfera portocalie

joi, 21 februarie 2008

Opinii

Despre porumbei si sobolani in politica

Eu cred faptul că există două generaţii de lideri politici. Să vorbim global despre tineri nu mi se pare deloc avantajos pentru noi, ci ar trebui să vorbim despre tinerii performanţi, corecţi, pentru că pe aceştia ni-i dorim cu toţii să urce mai sus. Spun două generaţii pentru că, deşi din punct de vedere al vârstei situaţia e aceeaşi, din punct de vedere al formării lucrurile stau complet diferit. Categoria de tineri oameni politici performanţi, corecţi îi cuprinde pe cei care iau totul de la început şi se bazează pe propriile forţe, pe cunoştinţele acumulate, au câteva principii fundamentale asupra cărora nu fac compromisuri înjositoare, sunt adepţii negocierii, ai flexibilităţii în discuţie, dar şi ai onestităţii - să le spunem « porumbei » pentru că au ambiţia să-şi îndeplinească idealurile, pentru că încearcă să fie deasupra mediei. A doua categorie de tineri politicieni - să le spunem « şobolani » pentru că lucrează la adâncime - este, din păcate, nocivă pentru societatea noastră pentru că sunt exact la fel ca cei mai în vârstă acuzaţi de tot felul de obiceiuri proaste, reminiscenţe comuniste, doar că se ascund sub masca tinereţii, a purităţii, deşi sunt la fel de «puri» ca şi «balizele de semnalizare» de pe centurile marilor oraşe din România. ( articolul integral...)

Radu Moisin

Tineri PD-L

Dintr-o serie mai lungă de prezentări a tinerilor lideri din PD-L pe care să-i cunoaştem impreună cu http://www.inpolitics.ro/, azi:

Prea mulţi Trahanache, Dandanache sau diverşi coni Pristanda
Interviu cu Darius Pintilie, candidat la functia de vicepresedinte OTPD-L. Momentan, Darius este secretarul general al Organizatiei de Tineret PD-L Cluj, vicepresedinte al organizatiei municipale PD-L Cluj-Napoca si secretar executiv in biroul judetean PD-L Cluj.

,,Fară implicarea tinerilor nu cred că se poate realiza o ofertă politică completă. Tinerii îşi pot găsi usor locul în structura unui partid. Pe de alta parte, promovarea şi implicarea tinerilor este şi o chestiune de construcţie politică pentru viitorul unui anume tip de ofertă. Pâna la urmă, tinerii de astăzi vor fi politicienii zilei de mâine.
În ceea ce priveşte gradul de pregătire al tinerilor pentru viaţa politică, cred că acesta depinde de implicare. Tinerii sunt pregătiţi, ceea ce trebuie este să-i convingem să se implice. Pe de alt parte, tinerii au şansa în plus că sunt deschişi la nou, la schimbare chiar, la asimilarea oricarui tip de noutate sau inovaţie.( interviul integral....)