Citeste blogosfera portocalie

vineri, 24 octombrie 2008

Lansare program guvernare pe Tineret si sport

Cateva sute de membri ai organizaţiei de tineret ai PD-L au fost prezenţi, sambătă, la complexul olimpic Izvorani- Ilfov, pentru ca liderii partidului să le prezinte prevederile programului de guvernare al partidului, secţiunea tineret şi sport

La acest eveniment a participat echipa de conducere a PD-L, precum Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea, Elena Băsescu, Liviu Negoiţă



,,Tinerii sunt sprijiniţi de statul român atâta timp cât sunt implicaţi într-un sistem centralizat de educaţie. După absolvire, când îşi caută primul loc de muncă, statul nu le mai urmăreşte nici evoluţia şi nici nu le mai acordă sprijinul necesar;• Guvernele precedente au manifestat un dezinteres acut faţă de problemele specifice etapei de transformare a tinerilor din consumatori în generatori de resurse. Responsabilitatea faţă de această categorie socială este inexistentă;• Lipseşte interesul pentru crearea condiţiilor necesare petrecerii timpului liber. De pildă, sportul este practicat în prezent de tot mai puţine persoane. Una dintre cauzele majore ţine de cultura precară faţă de rolul sportului pentru o viaţă lungă şi sănătoasă. Obezitatea, bolile cardio-vasculare şi diabetul se numără printre afecţiunile tot mai des întâlnite în rândul românilor;




REALITATEA.NET - Emil Boc, la un meci de fotbal: Eu sunt Maradona din PD-L, cu burtica un pic cam mare



REALITATEA.NET - PD-L ameninţă Guvernul cu moţiunea de cenzură dacă blochează majorarea salariilor

Liderul PD-L precizează că motivele invocate de Guvern referitoare la lipsa resurselor financiare nu se susţin. "Tăriceanu şi guvernul PNL-PSD se plâng că nu are bani pentru creşterea salariilor. Dragi tineri, e o minciună ordinară. Guvernul a dat 600 de milioane clientelei politice, acordă salarii de 30-50.000 de euro pe lună pentru şefii de agenţii guvernamentale şi cumpără Loganuri de 70.000 de euro (...) Bani se vor găsi din stoparea risipei şi prin legea salarizării unice a bugetarilor. Avem fonduri europene pentru infrastructură de care Tăriceanu şi Geoană nu se ating", a mai susţinut pedelistul.

Interviu Vasile Blaga

Interviu in exclusivitate pentru Mediafax

Vasile Blaga.: Vreau să vă spun că este extrem de greu să faci 50% plus unu din voturi, în oricare colegiu din ţară, nu numai pentru cei din PDL, ci pentru toţi. Uitaţi-vă că numai cele trei mari partide au candidaţi în fiecare colegiu!
Vă mai dau şi alt exemplu. Într-un judeţ cu 12 colegii, cei din PDL câştigă toate colegiile, cu un scor de 40%, ei or să reuşească să intre în Parlament doar 40% din cei 12 candidaţi, deci numai 5 dintre ei. Trebuie să fim foarte atenţi la aceşti oameni care au curajul de a intra în confruntarea electorală, care consideră că au ajuns la maturitatea necesară pentru a candida, că au ceva de spus opiniei publice sau că, dimpotrivă, deşi tineri, au în spate o carte de vizită care să le permită să intre în această bătălie.
(...)
Acest tip de politică de clan care ţine la putere PNL de doi ani de zile, la asta mă refer. Şi dăm exemplu clanul de la Iaşi. Iată, falimentul acestei politici de clan: prefectul a fost arestat, din păcate, Din păcate, domnul Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justiţiei, cercetat penal, din păcate, dar apare ca incompetent domnul Cristian Adomniţei, deşi am spus-o la Arad, nu domnul Admniţei este cel mai incompetent membru al actualului Guvern, ci Varujan Vosganian, şi o să vedeţi cât o să avem noi de tras, românii, din cauza modului în care a înţeles să îşi facă treaba acest Guvern.
Iar domnul David nu se simte nici el foarte bine. Iată, cumpără Dacii Logan la preţ de vile, 70.000 de euro bucata. La acest tip de politică m-am referit. Sigur, o politică care nu putea fi susţinută decât cu acceptul PSD-ului, şi cu susţinerea clară a PSD. PSD-ul lui Geoană care trimite sau nu trimite, iată, pesedişti în Cosmos, dă 25.000 de euro dacă vii în ţară, pune GPS-uri la tractoare şi ia, în schimb, în judeţul în care candidează, 920 de miliarde de lei iar în colegiul domniei sale, cea mai mare sumă care s-a acordat în România, domnia sa, în ghilimele, declarând că este în opoziţie. Despre acest tip de politică vorbesc.


(vezi interviul video integral)

O investitie pentru noi, pentru voi, pentru ei

Traian Basescu a aprobat majorarea salariilor pentru profesori

Mi se pare un gest normal şi corect din partea preşedintelui, chiar dacă se vor repezi ai lui Felix şi Patriciu să-i dea în cap şi să transforme acest gest într-unul electoral. Copiii au nevoie de şcoală, şcoala are nevoie de profesori, profesorii pentru a-şi face meseria au nevoie de bani. Nu e normal ca un profesor să câştige cât o vânzatoare de la un magazin de haine şi nici să ajungă profesori cei care au medii de 5 sau 6 în şcoală pentru că cei buni se reorientează spre altceva din cauza că nu se câştigă. SUNT BANI pentru aceasta creştere. NU este enormă, se adaugă 4-5 milioane în plus la fiecare profesor. La câţi bani se cheltuie inutil de la buget e o nimica toată. Şi Guvernul a dovedit că sunt bani prin achiziţiile ministerului de Interne şi nu numai.

Ştim cu toţii cum arată în acest moment sistemul nostru de învăţământ. Ştim cu toţii ce şcoală fac copii de azi. Cunoaştem cu toţii calitatea profesională îndoielnică a multor profesori. Ştim că elitele din facultăţi fug de cariera didactică preferând mai bine una de agent de vânzări. Ne dăm seama că fără o investiţie în paralel într-un elev şansele sale de reuşită sunt slabe. Constatăm că tinerii inteligenţi din mediul rural nu au şansa să aibă parte de profesori pe masură şi ajung să aleagă culesul căpşunilor.

Le ştim pe toate aceastea şi totuşi ne mirăm de ce să se mărească cu 50%. Simplu, pentru ca performanţele profesorilor şi elevilor să crească cu 50%. Pentru ca motivarea profesorilor să crească cu 50%. Pentru ca viitoarele generaţii să beneficieze de o calitate a învăţământului cu 50% mai bună. Pentru ca 50% din elitele din facultăţi să aleagă cariera didactică.

Aşa cum spuneam mai sus, BANI SUNT, în ciuda crizei de la nivel mondial. Apropo de această criză, citeam că parlamentarii din Irlanda au votat reducerea propriilor salarii. De ce nu ar vota şi parlamentarii noştrii reducerea propriilor salarii şi avantaje în favoarea profesorilor ?

Creşterea calităţii învăţământului este o investiţie pentru noi toţi, deoarece calitatea oricărei generaţii porneşte de la nivelu de educaţie primit.

Parlamentarii au votat pentru ei, dar fără să-şi dea seama, au votat pentru noi, pentru voi.

Alin Baciu