Transformarea unui grup în echipă înseamnă mai mult decât să te asiguri că există obiective comune, interdependenţă, angajare şi responsabilitate. Când creăm o echipă, scopul nostru este să ajutăm un grup să se transforme într-o unitate caracterizată de coeziune, ai cărei membri nu numai că împărtăşesc aceleaşi standarde înalte de realizare a sarcinilor de grup dar au şi încredere unii în alţii, se sprijină reciproc şi îşi respectă unii altora trăsăturile individuale care îi caracterizează ca persoane.
În zilele noastre, individualitatea şi originalitatea personală au pierdut teren în faţa muncii în echipă, mai ales în cazul sarcinilor complexe. De ce? Pentru că o echipa unită garantează succesul. Comunicativitatea şi capacitatea de a interacţiona eficient, de a răspunde cerinţelor altora, de a putea prelua creativ ideile din grup şi de a oferi în acelaşi timp şi fără egoism sprijin celorlalţi, sunt principalele calităti ale unui bun coechipier. Răbdarea şi toleranţa privind stilul ori neajunsurile celorlalţi desăvârşesc acest profil psihologic de om de echipă.
Si acum să revenim la politică.
Votul uninominal, votezi omul nu lista. La prima vedere dă impresia unei sume de individualitaţi. 467 de individualităţi care se luptă pe cont propriu în colegiile lor pentru a convinge electoratul că ei, ca persoană, sunt cei mai buni. Mai mult, sistemul acesta de vot uninominal aduce şi ceva nou, competiţia internă. În cazul în care nu se obţine 50% + 1 se va întocmi un clasament intern în partidul respectiv, pe judeţ şi vor avea de câştigat cei de pe primele locuri ca număr de voturi adunate.
3 comentarii:
Bun articol , bine gandit....adica asa cum spune sloganul vostru gandim altfel. Ma intreb cati din pdl gandesc altfel, adica in termenii in care ai specificat foarte bine in articol. Felicitari!
Trebuie sa fim echipa romanilor
http://romaniaalege.blogspot.com
Si totusi,ce-si pasau preopinentii pe sub mana??
Trimiteți un comentariu