Citeste blogosfera portocalie

luni, 1 decembrie 2008

Dialog

In direct cu Sebastian Lazaroiu pe www.hotnews.ro

Întrebarea nr. 11 alin baciu echipa de imagine

Prezenta slaba a tinerilor la vot se datoreaza intre oarecare masura si faptului ca studentii n/au putut vota in orasele universitare. De exemplu in staful din care am facut parte peste 50% dintre ei nu au plecat acasa sa voteze, pentru ca era nevoie de ei in echipa. Plus distanta mare pana acasa. Dar, un alt motiv pentru care nu au votat este absenta unui program concret si atragator pentru tineri din partea partidelor. Fiecare avea ceva in program dar s-a trecut mult prea usor peste asta si s-a insistat pe ceva ce prinde mai mult la cei care in mod traditional voteaya pentru a le atrage votul. Ce parere aveti?

Sebastian Lazaroiu

Are legatura si cu faptul ca studentii nu au putut vota. Dar au putut merge gratuit la domiciliu sa voteze. Cred ca sunt alti factori mai importanti care explica absenteismul la tineri:
1. desi in statistici sunt 29% romani intre 18-30 de ani, in realitate in tara nu sunt mai mult de 22%
2. tineri sunt din ce ince mai putin interesati de viata politica, pentru ca exista o serie intreaga de alte "atractii" zilnice.


Întrebarea nr. 10 carmen dumitrescu

1. Din ce partid credeti ca va nominaliza presedintele un premier, avand in vedere rezultatele oficiale facute publice pana la aceasta ora? Sau ar putea fi o persoana din afara oricarui partid politic?
2. Cum comentati diferenta dintre rezultatele institutelor de sondare a opiniei publice (facute publice duminica seara) si cele oficiale (facute publice luni dimineata)?

Sebastian Lazaroiu

Nu vreau sa anticipez ce va face presedintele. Eu cred ca trebuie sa fie un premier "politic" (adica dintr-un partid), dar e greu de spus acum cum va fi configurata majoritatea, pentru ca, dupa cum vedeti nu e clar deznodamantul. Macar si psihologic conteaza ce partid are un parlamentar in plus. Aritmetica parlamentara insa nu se va impotmoli in acest parlamentar, sunt convins. Dar avem teoretic trei coalitii stabile formate din doua partide. Daca se va aplica criteriul ideologic atunci una are castig de cauza.



Întrebarea nr. 4 raluca

in perioada in care pd (pd/l) l a avut drep motor de campanie pe traian basescu, acest partid a avut cele mai tari campanii - mesaj, comunicare, guerriladigitala. in aceasta campanie de departe a parut cel mai anost partid, fara o linie de campanie, pe internet nu a existat. care sunt cauzele pentru care pd/l arata ca un partid aflat in degringolada, ca un partid de 15%?? in aceste conditii pdl ul mai este demn sa se asocieze cu o personalitate precum traina basescu??? Presedintele nu ar trebui sa se delimiteze de pdl in perspectiva campaniei prezidentiale??

Sebastian Lazaroiu

nu vad care ar fi motivul pentru care presedintele ar trebui sa se delimiteze de PD-L. si nu inteleg nici sensul intrebarii. la alegerile prezidentiale de anul viitor diferite partide vor sustine diferiti candidati la functia de presedinte.

Întrebarea nr. 14 Dan.Tapalaga

Mircea Geoana: Suntem in fata. Este clar ca vom castiga alegerile. PSD va da noul prim-ministru. Cum comentati?

*
Sebastian Lazaroiu

Posibil ca dl, Geoana sa aiba o noua dezamagire. Si anume, exista posibilitatea ca PD-L sa obtina mai multi parlamentari decat PSD, chiar daca PSD ar obtine cu 0,5% mai mult decat PD-L. Pe acest sistem de vot. Pe care dl. Geoana l-a votat in Parlament.

Întrebarea nr. 19 alinbaciu echipa de imagine

O majoritate covarsitoare a celor care au votat sunt cu 10 clase. Vom avea un parlament al celor cu 10 clase? Este o dovada de inteligenta din partea intelectualilor doar sa stea de-o parte si sa comenteze ?

*
Sebastian Lazaroiu

stiti care este ponderea celor care au sub liceu in populatia adulta a Romaniei? In jur de cincizeci si ceva la suta. Deci daca au votat cincizeci si ceva la suta persoane sub liceu ei sunt doar reprezentativi, atata tot.

alte intrebari si raspunsuri aici

Niciun comentariu: