Citeste blogosfera portocalie

joi, 8 noiembrie 2007

Serile europene - ,,Calitatea administratiei publice - Descentralizarea"

A doua dezbatere a Serilor Europene a avut loc joi, 1 noiembrie 2007, la Predeal, in Sala de Conferinte a Hotelului “Rozmarin”.
Tema serii europene a fost ,,Calitatea administratiei publice - Descentralizarea"
In prezenta a peste 200 de tineri participanti, in majoritatea lor consilieri locali si judeteni, primari si viceprimari de comune si orase, s-a purtat un dialog pe teme de administratie publica, dar si politice, cu domnul Vasile Blaga, fost Ministru de Interne si initiatorul celui mai important pachet de legi privind reforma in administratia publica romaneasca dupa 1989.


Au mai fost prezenti la seara europeana a tinerilor democrati Romeo Raicu, Vicepresedinte al Partidului Democrat, domnul Cristian Petrescu, doamna Monica Ridzi si domnisoara Roberta Anastase, trei dintre candidatii la alegerile pentru Parlamentul European din partea PD, domnii Dorin Florea si George Scripcaru, Primarul Municipiului Targu-Mures si, respectiv, al Municipiului Brasov si doamna Sulfina Barbu, fostul Ministru al Mediului.


Potrivit site-ului http://www.eurotineridemocrati.ro/, discutiile au acoperit problemele cu care se confrunta administratia publica locala in raport cu Guvernul, fondurile structurale, recrutarea si selectia tinerilor specialisti, nevoia descentralizarii, a formarii si perfectionarii continue pentru resursa umana implicata in administratie. Dialogul nu a ocolit nici temele fierbinti ale zilei, precum situatia romanilor din Italia, sau organizarea Alegerilor Europarlamentare si a Referendumului din data de 25 noiembrie.
Urmeaza pe 7 noiembrie Iasi