Citeste blogosfera portocalie

miercuri, 11 iunie 2008

SCRISOARE DESCHISĂ

Adresată tuturor tinerilor din Bucureşti

Dragă prietene,

Tinerii ca şi tine manifestau acum optsprezece ani în Piaţa Universităţii împotriva regimului Iliescu. Ani la rând, ei s-au opus noii nomenclaturi protejată de fostul secretar de partid şi ministru comunist al tineretului.

Toate strădaniile lor nu au fost în zadar - Capitala l-a refuzat permanent pe Ion Iliescu.

Bucureştiul a fost primul oraş liber de Ion Iliescu şi de tot ce a promovat el rău în politica românească - corupţie, aroganţă, injustiţie, hoţie, subdezvoltare.

Ion Iliescu şi partidul stat, PSD - moştenitorul ucigaş al partidului comunist - au fost înlăturaţi de la putere de tineri, în aplauzele tuturor.

Acei tineri au pierdut şansa de a circula liber încă din anii 90 din cauză că în fruntea ţării s-a aflat Ion Iliescu, care la Revoluţie ne îndemna să credem în valorile comuniste şi, implicit, în Securitatea lui Ceauşescu. Acelaşi Ion Iliescu îi numea huligani pe tinerii din Piaţa Universităţii care încercau cu disperare să scuture România de noua securitate, care abia îl trădase pe Ceauşescu.

În schimb, acea securitate, care înainte de 1989 a schilodit vieţile a milioane de tineri, a primit de la Ion Iliescu dreptul să privatizeze comunismul.

Rezultatele s-au văzut - noua clasă a îmbogăţiţilor stă pe ruinele fostelor uzine de stat, preluate şi distruse în bună măsură de cei care şi-au vopsit uniformele în 1989.

Cu tot sprijinul acestor structuri securiste, Ion Iliescu nu a reuşit niciodată să controleze Capitala. Niciun primar propus de el nu a fost acceptat, pentru simplul motiv că era propus de Ion Iliescu.

De aceea, Ion Iliescu a încercat o nouă manipulare de tip comunist - l-a împins pe cel mai fidel om al său, Sorin Oprescu, să ceară voturile bucureştenilor, sub falsa identitate a omului independent.

Toată această mascaradă nu are decât un singur scop - preluarea conducerii PSD de către Ion Iliescu şi oamenii săi.

Capitala României a ajuns astfel să fie doar un simplu instrument prin care Ion Iliescu vrea să-şi facă loc iar la masa puterii.

Trei ani, Ion Iliescu a manipulat guvernarea PNL, deturnând voinţa electoratului care în 2004 îl azvârlise de la putere.

Acum Ion Iliescu vrea să cucerească pentru prima oară reduta Capitalei, sperând ca apoi să se ridice în fruntea PSD, de pe umerii lui Sorin Oprescu.

Cât de puternici să fie umerii lui Sorin Oprescu încât să susţină întreg trecutul tenebros al lui Ion Iliescu, aroganţa inimaginabilă a lui Adrian Năstase, dosarele grele ale lui Miron Mitrea sau reţeaua de infractori girată de ei?

Ce le-ar putea transmite aceşti oameni tinerilor? Cum ar putea Ion Iliescu, Miron Mitrea sau Adrian Năstase să comunice cu tinerii în alt fel decât întrebându-i: „V-a plăcut piesa cu domnul Oprescu în rolul haiducului PSD-ist”?

Şi pentru că noi ştim toate acestea şi pentru că nu le putem uita, NOI NU VOTĂM SORIN OPRESCU. Nu votăm un om care reprezintă trecutul, nu votăm un om care opreşte Bucureştiul.

Monica Iacob-Ridzi

Preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal