Citeste blogosfera portocalie

joi, 13 decembrie 2007

din presa zilei de 13 decembrie

Boc: Vom propune referendumul ca barieră în calea abuzurilor
(Realitatea)
În privinţa votului uninominal, "PD solicită adoptarea legii votului uninominal în două tururi de scrutin, aşa cum a fost validată această propunere de patru milioane de români la referendum". "Proiectul lui Tăriceanu a fost declarat neconstituţional şi s-a dovedit a fi o şmecherie ieftină pentru a induce în eroare opinia publică", a susţinut Emil Boc.

Candidaţii PDL, pe bază de sondaj
( Ziua de cluj)
Liderii PD şi PLD au decis la negocierile privind crearea PDL ca toţi candidaţii noii formaţiuni la alegerile locale şi parlamentare să fie stabiliţi pe baza unui sondaj de opinie intern, care va măsura notorietatea şi credibilitatea acestora, în comunitatea în care vor candida. Surse participante la negocieri au declarat ieri pentru Mediafax că stabilirea candidaţilor Partidului Democrat Liberal, în următoarele tururi de scrutin, la alegerile locale şi parlamentare din 2008, vor fi stabiliţi în mod democratic, pe baza unui sondaj intern.

Uninominalul lui Tariceanu a fost declarat neconstitutional
(Cotidianul)
Legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea se intoarce in Parlament dupa ce Curtea Constitutionala a constatat ca trei articole incalca Legea fundamentala.
(continuare...)