Citeste blogosfera portocalie

sâmbătă, 12 ianuarie 2008

din presa zilei de 12 ianuarie

Emil Boc avansează ca soluţii intervenţia CCR sau hotărârea Parlamentului
(RealitateaTV)
Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat, vineri, pentru NewsIn, că motivele invocate de Băsescu se încadrează în cerinţele deciziei CCR privind numirea miniştrilor, dar dacă premierul nu renunţă la nominalizarea Noricăi Nicolai pentru Justiţie, atunci soluţia este votul Parlamentului sau intervenţia CCR.
Liderului PD-L a subliniat că Norica Nicolai nu îndeplineşte criteriile stabilite de CCR, respectiv un profil profesional şi moral neştirbit, iar decizia în cazul lui Cioroianu este "absolut suficientă" şi în această situaţie, iar liberala nu poate fi desemnată ca membru al Guvernului.
El a făcut astfel referire la precedentul Varujan Vosganian, atunci când şeful statului a refuzat să semneze decretul de numire a sa în funcţia de ministru al economiei şi finanţelor, după ce blocase şi numirea sa în calitatea de comisar la CE

Interviu Adriean Videanu
(Jurnalul Naţional)


PSD se aruncã cu uninominalul în braţele liberalilor
(ziua de cluj)
Formula de vot uninominal a preşedintelui Bãsescu, propusã la referendum, mai este susţinutã doar de PD-L.
Preşedintele Senatului, Nicolae Vãcãroiu, a anunţat ieri cã PSD a renunţat la propriul proiect de lege privind introducerea votului uninominal şi cã va susţine proiectul de lege pe care Guvernul şi-a asumat rãpunderea. În aceste condiţii, numai PD-L mai susţine în Parlament proiectul supus referendumului de preşedintele Bãsescu.