Citeste blogosfera portocalie

joi, 27 martie 2008

Tinerii alegatori americani online

Din nou despre new media

Tinerii alegători din America îşi fac auzită părerea

,,Având în vedere faptul că mai este doar un an până la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, tinerii americani au decis să îşi facă auzită, sau, mai degrabă, citită părerea prin lansarea unui nou site de ştiri pe internet dedicat exclusiv generaţiei tinere, informează BBC în ediţia online. Cei care au creat Scoop08.com, ce s-a lansat pe data de 4 noiembrie, spun despre website că este primul care va folosi la potenţial maxim puterea studenţilor din toată America ce au un cuvânt greu de spus în legătură cu viitoarea campanile electorală.
“Am observat că exista un loc gol acolo unde trebuia să fie de fapt jurnalismul studenţesc la scară naţională, ce ar putea avea un impact real când vine vorba de lucruri şi evenimente cu adevărat importante”, a precizat co-fondatorul reţelei Alexander Heffner, în vârstă 17 ani, citat de BBC.

Lansarea website-ului cu profil politic vine ca o demonstraţie a faptului că tinerii alegători din America părăsesc, încet dar sigur, zona de apatie pentru a deveni participanţi activi la viaţa politică din Statele Unite"
Sursa: Gândul

şi să vedem ce găsim: http://www.scoop08.com