Citeste blogosfera portocalie

miercuri, 9 iulie 2008

Colegiul Director OT PDL la Bruxelles

Colegiul Director al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal va avea loc în data de 15 iulie, la Bruxelles


În perioada 14-16 iulie 2008, preşedinţii organizaţiilor judeţene şi membrii Biroului Permanent Naţional al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal – în total un număr de 55 de tineri – se vor afla la Bruxelles.


La 15 iulie, va avea loc şedinţa Colegiului Director al OTPD-L, prima asemenea reuniune politică a unei organizaţii de tineret ce are loc în capitala politică a Uniunii europene.
"Am ales ca acest Colegiu Director să aibă loc la Bruxelles pentru că este important ca tinerii din organizaţia noastră să fie familiarizaţi cu instituţiile europene. Ne înscriem, astfel, în programul de comunicare al Uniunii Europene, care îşi propune să familiarizeze cât mai mulţi cetăţeni ai Uniunii cu instituţiile acestui organism. Tinerii politicieni ar fi probabil primii care ar trebui să se arate interesaţi de instutuţiile Uniunii Europene”, declară preşedintele Organizaţiei de Tineret a PD-L Monica Iacob Ridzi. (articol integral)
În presă:
Partidul Democrat Liberal face precizarea că în şedinţa Colegiului Director al Organizaţiei de Tineret, programată pentru data de 15 iulie la Bruxelles, nu se va discuta despre candidaturile la alegerile pentru Parlamentul României, nici pentru Parlamentul European, aşa cum greşit s-a vehiculat în presă. Aşa zisele declaraţii ale preşedintelui Organizaţiei de Tineret sunt pure invenţii, Monica Iacob Ridzi făcând precizarea că nu a fost întrebată şi nu a făcut niciun fel de declaraţii din care să reiasă că la Bruxelles se vor stabili candidaţii pentru alegeri.

Elena Băsescu, secretar general al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal, precizează că deplasarea la Bruxelles nu are absolut nicio legătură cu speculaţiile legate de o viitoare carieră a sa la Organizaţia de Tineret a PPE, nefiind nici pe departe pusă problema unei candidaturi ale sale în Biroul Permanent al YEPP. (articol complet)