Citeste blogosfera portocalie

marți, 5 februarie 2008

Să dezbatem noi moţiunea!

Dacă în Parlament preşedintele al Camerei, Bodan Olteanu impiedică dreptul democratic al unei formaţiuni parlamentare de a depune o moţiune, vă propun să dezbatem noi, populaţia direct afectată de masurile guvernului Tăriceanu 2 .
E timpul să putem şi noi dezbate ceva ce ne priveşte mai mult decât pe politicieni, mai ales cei care fug de răspundere.
E timpul să se audă şi vocea noastră.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a refuzat să înregistreze moţiunea PD-LPreşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a refuzat să înregistreze moţiunea PD-L, invocând motive procedurale. Olteanu a precizat că moţiunea a fost depusă fără respectarea legii. El a explicat că moţiunea trebuia mai întâi anunţată în Plenul Parlamentului şi mai apoi depusă pentru înregistrare la Camera Deputaţilor.

Moţiunea ,,Anulaţi taxa de primă înmatriculare".
Documentul cere anularea taxei auto şi restituirea banilor plătiţi de cetăţeni, fără ca aceştia să apeleze la procese în instanţe. Democrat-liberalii consideră că taxa contravine Tratatului Uniunii Europene. Ei spun că aceasta este mult prea mare în comparaţie cu veniturile populaţiei, instituie un tratament preferenţial şi a fost deja invalidată de justiţia română. Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă la 1 ianuarie 2007. Guvernul a anunţat că intenţionează să o transforme, printr-o ordonanţă de urgenţă, în taxă de poluare. Decizia finala va fi luată după consultări cu toate partidele parlamentare.