Citeste blogosfera portocalie

luni, 10 decembrie 2007

din presa zilei de 10 decembrie

Emil Boc: Am aprobat astăzi statutul PDL
Emil Boc a precizat că PDL se va adresa tuturor românilor şi că va fi afiliat la Partidul Popular European. El a mai spus că PDL va rămâne un partid de centru-dreapta, dar că va integra în structura sa şi principii liberal-democrate.Boc a anunţat că sigla va fi de culoare portocalie, cu tandafir şi inscripţia "PD-L"

PDL îşi lasă prin noul statut uşa deschisă spre PSD
( Gandul)
Noul partid prezidenţial, Partidul Democrat Liberal (PDL), care va apărea în urma fuziunii PD şi PLD, va avea undă verde pentru a negocia formarea viitoarelor guverne sau pentru colaborări parlamentare cu PSD. Surse democrate susţin că nici în Statutul noului partid şi nici în Programul politic nu se va mai introduce interdicţia de a avea un dialog oficial cu formaţiunea politică condusă, deocamdată, de Mircea Geoană. De altfel, aceasta va fi una din puţinele diferenţe dintre Statutul PD şi cel al PDL.
Flutur şi Stoica vor fi vicepreşedinţi PDL pe probleme de organizaţii, respectiv strategii politice
( Newsin)
Democraţii şi liberal-democraţii au stabilit, în ultima întâlnire avută, duminică seara, să renunţe la înfiinţarea unei funcţii de secretar general adjunct, la nivelul conducerii Partidului Democrat Liberal, iar Gheorghe Flutur, despre care s-a vorbit pentru ocuparea acestui post, urmează să primească funcţia de vicepreşedinte, rolul său fiind clar stabilit ca şef peste organizaţiile din teritoriu, au declarat pentru NewsIn surse din PLD. De asemenea, Valeriu Stoica, actualul preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor Naţionali al PLD, va ocupa postul de vicepreşedinte pe probleme de strategii politice în Partidul Democrat Liberal.
(continuare...)

Boc: “Mă gândesc foarte serios la încă o candidatură”
( Ziua de cluj)
Liderul PD, Emil Boc, a declarat sâmbătă la Realitatea TV că nu exclude o nouă candidatură pentru Primăria Cluj-Napoca.
In campania electorală pentru euroalegeri, cel puţin trei formaţiuni politice (PSD, PNL şi UDMR) şi-au comandat sondaje de opinie. In toate, conform datelor furnizate de reprezentanţii celor trei partide, actualul primar stătea cel mai bine la capitolele “încredere” şi “notorietate”, nefiind însă măsurată şi intenţia de vot. Increderea pozitivă (multă şi foarte multă – n. red.) depăşea, conform surselor noastre, pragul de 60% în cazul edilului.
( continuare...)

PD: 99% in PDL
(Romania libera)
PD a reusit in cadrul negocierilor din ultimele zile sa-si impuna in fata PLD mai toate insemnele si valorile politice ale democratilor, sediul noului partid stabilindu-se chiar acasa la Partidul Democrat, in Aleea Modrogan nr. 1.
Partidul Democrat Liberal va fi un partid de centru, popular, cu valori crestin-democrate si liberale.
Partidul Democrat Liberal va fi inregistrat la tribunal, cel mai probabil in martie, tinand cont de toate formalitatile juridice ale inregistrarii noi formatiuni politice.
( continuare )