Citeste blogosfera portocalie

luni, 13 octombrie 2008

Trebuie lăsaţi studenţii să voteze în oraşele universitare?

Adrian Gurzău ne invită la dezbatere

Studenţii nu pot vota în oraşele unde studiază şi unde, de regulă au vize de flotant. Ei sunt obligaţi de noile reglementări să meargăla zeci sau sute de kilometri distanta ca să voteze, adică acolo unde au domiciuliul dar unde stau maxim 3 luni pe an.
Studenţii sunt oameni tineri, cu aspiraţii care au legătură cu marile oraşe universitare unde învaţă, vor să lucreze în IT, automobilism, medicină, in mare parte sa se stabileasca in aceste localitati nu sa se intoarca acasa la...Copăceni ! Ce-i mai leagă pe ei de satul sau oraselul copilăriei?
Ce informaţii mai cunosc ei despre cine va candida, ce interes au din moment ce nu se vor stabili acolo. In mod normal votezi pentru viitor, şi trebuie să fii lăsat libr să-ţi alegi unde vei răi şi unde va fi parlamentarul tau.
Legea lui Tăriceanu este stupidă şi pentru că studenţii nu se află în satul lor natal pe parcursul campaniei, nu pot urmări ofertele politicienilor, nu au cum să fie informaţi şi să ia decizii corecte după o campanie pe care nu au urmărit-o!Este logic că, un student, om deştept, tânăr, care are viitorul în faţă este în mod firesc preocupat de cum va arăta ţara lui mâine.
Aroganţa Guvernului Tăriceanu de a-i ignora pe cei care sunt garanţia că România mai are o şansă, este impardonabilă!
Si ticăloşia gândirii taricesciene nu se limitează aici Legea nu asigura dreptul la vot nici celor care lucreaza detasati de firme romanesti in strainatate.Sunt multi romani in aceasta situatie,in diverse colturi ale lumii. Forta de munca este mult mai mobila acum si e bine sa fie asa. Această lege discriminatoirie trebuie schimbată în al doisprezecelea ceas, se mai poate. (accesează aici ca să intri in dezbatere)