Citeste blogosfera portocalie

joi, 3 aprilie 2008

Politica online

Bătalia pentru Cluj

Începând de azi o să încerc să prezint evoluţia luptei politice pentru câştigarea alegerilor locale în judeţul Cluj, folosindu-ma de analize şi ştiri din presă, programe eletorale, declaraţii, şi opinii.





Emil-Alin şi Marius

,,Emil Boc, care încã întârzie să-şi anunţe candidatura, dând naştere la tot felul de speculaţii care mai de care mai aberante, nu are decât o problemă de procent. Că va câştiga este absolut cert, rămâne de văzut dacă va câştiga cu 60, 65 sau 70% din primul tur(...) Persoana sa a capitalizat practic tot ceea ce s-a schimbat în bine într-un oraş în care transformările sunt mai mult decât evidente. Pentru clujeni, în acest moment Emil Boc echivalează cu schimbarea la faţă a oraşului lor. Oraşul s-a schimbat radical în bine, deci de ce l-ar schimba pe cel care a contribuit decisiv la această transformare!? De ce ar mai interesa pe cineva să nuanţeze şi să calculeze exact rolul pe care l-a avut primarul în transformarea Clujului? (...)

Totuşi, Emil Boc are de făcut faţă unei provocări în această campanie şi marea sa provocare-încercare are numele fostului prefect de Cluj, Alin Tişe. Practic, primarul de Cluj trebuie să lupte pe două fronturi în această campanie. Un front în care bătălia este deja câştigată şi unul mult mai tenebros unde bătălia se anunţă extrem de dificilă, iar câştigătorul, aproape imposibil de stabilit la această oră. Fără îndoială, prima şansă la preşedinţia Consiliului Judeţean o are la această orã, cel puţin aparent, actualul preşedinte, Marius Nicoară.

Tinereţea şi ambiţia lui Tişe, susţinută de forţa unui lider total - Boc, se va înfrunta cu experienţa şi potenţa financiară a lui Nicoară şi a influenţilor săi susţinători. Este de urmărit această înfruntare care, cu siguranţă, va avea momente de maxim paroxism, la fel ca acum 4 ani, când se înfruntau Boc şi Rus.(Rareş Bogdan)

Sursa: ziua de cluj