Citeste blogosfera portocalie

duminică, 29 iunie 2008

Tinerii din PDL pregătiţi pentru comunicare

În perioada 24-28 iunie 2008 la Mangalia a avut loc training-ul cu tema Strategii şi tactici ale comunicării eficiente, la care au partipat 24 de tineri din Partidul Democrat Liberal reprezentând mai multe organizaţii din ţară.


Evenimentul face parte din cadrul unui proiect iniţiat de Fundaţia germană Hanns Seidel în colaborare cu OTPDL, Cursuri de comunicare pentru tinerii politicieni români, şi s-a aflat la cea de-a doua etapă din cele 4 ce se deruleaza pe perioada întregului an.



Timp de 5 zile membrii OTPDL din toată ţară au acumulat cunoştiinţe de la specialişti în domeniu, conf. univ. dr. Dumitru Borţun şi Ion Caramitru, director TNB, implicându-se cu mult succes şi în activităţile practice organizate, precum interviul de televiziune, discursul politic sau adresarea verbală şi nonverbală în diferite conjuncturi comunicaţionale.



Rezultatele bune şi nivelul ridicat al calităţii participanţilor i-a determinat pe lectori să remarce: ,,omogenitatea de grup la nivelul de sus, calitatea selecţiei şi seriozitatea implicării confirmă în mod plăcut faptul că viitorul politicii şi al PDL este pe mâini bune, cu condiţia ca tinerii să poată fi lăsaţi în structurile din care aparţin să se pună în valoare" este de părere profesorul Borţun. Maestrul Ion Caramitru, care i-a iniţiat pe tineri în limbajul verbal şi cel nonverbal, este de părere că ,, garanţia unei lumi mai bune sunt tinerii, la fel, în politică, garanţia unei lumi politice mai bune este implicarea tinerilor. Dorinţa şi pasiunea întâlnită la participanţii acestor cursuri nu poate decât să genereze optimism. "

Cursurile desfăşurate pe perioada celor 5 zile au fost:

1. Comunicarea şi cultura comunicaţională: scopurile comunicării, tipuri şi forme de comunicare, obstacole comunicaţionale şi căi de depăşire
2. Importanţa culturii şi a experienţei de viaţă în valorificarea conjuncturilor comunicaţionale
3. Adresarea verbală şi nonverbală în diferite conjuncturi comunicaţionale: dialogul, discursul politic, dezbaterea televizată
4. Adresarea verbală şi nonverbală în cadrul interviului de televiziune
5. Competenţa comnicaţională: competenţa lingvistică, competenţa discursivă şi competenţa pragmatică
6. Modalităţi de adresare în funcţie de partener şi context
7. Introducere în discursul public: legile nescrise ale discursului, principiile discursului eficient

Primele cursuri s-au desfaşurat în luna aprilie la Sibiu (vezi articol)

Următoarea etapă a proiectului se va desfăşura la Cluj, în luna septembrie.

Alin Baciu
Coordonator Comisia de comunicare şi imagine OTPDL

În presă:

Tinerii PD-L “comunica” pe litoral citynews.ro