Citeste blogosfera portocalie

joi, 27 noiembrie 2008

Mergeţi duminică la vot?

„Lipsa la vot le va schimba viaţa”

„Deşi pare un truism, prezenţa la vot e singura soluţie pe care o avem pentru a schimba ceva. Prezenţa sau absenţa la vot schimbă radical situaţia. Cei care nu se prezintă la vot, votează implicit, dar foarte puternic cu tendinţa dominantă, cu care s-ar putea să nu fie de acord. Lipsa lor la vot le va schimba viaţa”, susţine Cristian Pîrvulescu, precizând că votul cetăţenilor contează în crearea noului Guvern. Pentru că, până la urmă, va conta cum e guvernată România în timpul crizei şi acest lucru ne poate afecta pe fiecare dintre noi.

„Dacă va fi un guvern slab sau corupt, va fi şi vina noastră, a celor care nu ne-am prezentat la vot. Aşa cum va fi şi vina celor care s-au prezentat, dar nu au votat în cunoştinţă de cauză. Pentru că principalul avantaj al acestui vot este acela că putem evalua corect candidatul. Dacă e corupt, ar trebui să avem mare grijă dacă-l votăm sau nu. Ar trebui să-i ascultăm pe cei care ne spun că trebuie să votăm în cunoştinţă de cauză”, a adăugat preşedintele Pro Democraţia pentru cotidianul Evenimentul Zilei (articol integral)


Tinerii din PDL cer Guvernului sa permita votul si in localitatea de resedinta

Organizatiile de studenti si tineret ale PD-L Cluj fac un apel public catre Guvern pentru adoptarea unei ordonante de urgenta care sa permita dreptul la vot studentilor nu numai in localitatea de domiciliu, dar si in localitatea de resedinta.
Tinerii din PD-L doresc ca Guvernul sa modifice Legea nr. 35/2008 cu mai putin de o saptamana inaintea alegerilor. Organizatiile considera nedreapta interdictia aplicata studentilor de a vota numai in localitatea in care isi au resedinta, deoarece la alegerile locale din primavara studentii din toata tara au putut vota pentru alegerea primarului doar pe baza actului de identitate cu viza de resedinta. „Spaima actualului Guvern Tariceanu de forta electorala a studentilor a determinat o discriminare electorala fara precedent”, sunt de parere tinerii democrat-liberali.

Organizatiile de tineret ale PD-L Cluj invita toti studentii care studiaza in oraşele universitare si care sunt nemultumiti de situatia creata de Guvern, indiferent de preferintele lor politice, sa se alature campaniei de protest prin purtarea de materiale care pot fi ridicate de la sediul PD-L Cluj.