Citeste blogosfera portocalie

sâmbătă, 5 ianuarie 2008

Analize politice

Generatia asteptata degeaba
(Cotidianul)

Generatia tinara promovata in politica in 2004 a esuat lamentabil reforma pe care trebuia s-o puna in practica. Tinerii politicieni au migrat de la un partid la altul, au facut bani sau nunti televizate in direct si au devenit personaje mondene.
In campania electorala din 2004, Alianta portocalie si-a facut un titlu de glorie din faptul ca o treime dintre candidatii de pe listele pentru Parlament erau tineri. Intinerirea clasei politice, innoirea si improspatarea acesteia prin aducerea de tineri in prim-plan, in antiteza cu „dinozaurii“ de pe listele PSD, au fost unele din principalele teme ale campaniei PNL-PD. Democratii se lauda chiar si astazi ca peste 70% dintre candidatii de pe listele lor din 2004 erau tineri.
Ce s-a ales insa de acesti „alesi“ ai schimbarii si de reforma clasei politice?

si totusi...facem ceva?
Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ca spera ca Parlamentul sa adopte legea privind introducerea votului uninominal in sesiunea parlamentara care incepe in luna februarie, in conditiile in care nu este nevoie decat de acordul PSD pentru propriul proiect, pe care PD-L il va sustine. (...)