Citeste blogosfera portocalie

duminică, 3 februarie 2008

ALEGERI OT-PDL

Elena Băsescu anunţă oficial candidatura la secretar general OTPDL
(mediafax)
Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu, îşi anunţă oficial intenţia de candida la postul de secretar general al Organizaţiei de Tineret PDL, precum şi dorinţa de a face parte din echipa condusă de Monica Iacob-Ridzi, candidată la rândul său la funcţia de preşedinte al acestei organizaţii.
Până în prezent, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al OTPDL era Ştefan Pirpiliu. El s-a înscris pentru această funcţie înainte ca alegerile Organizaţiei de Tineret a PD să fie amânate.
Ştefan Pirpiliu este preşedintele Organizaţiei de Tineret PD Bucureşti. El este consilier în CGMB şi are funcţia de preşedinte al Comisiei de Transporturi din cadrul Consiliului General al Capitalei. Pirpiliu are vârsta de 30 de ani.
Celălalt candidat la şefia OTPDL, Monica Iacob Ridzi, a fost deputat până în decembrie 2007, când a fost aleasă europarlamentar. Ea are tot vârsta de 30 de ani. ( mai mult...)

Internetul şi alegerile

Alegerile din 2008 vor fi "mult mai e-alegeri"
(hotnews)

Daca partidele vor crede ca interactivitatea cu alegatorii este importanta atunci cu siguranta ca mediul cel mai potrivit este Internetul. Scarba de acum vine dintr-o constientizare foarte puternica a neimportantei feedback-ului tau fata de oamenii pe care vrei sa-i alegi sau nu.
Daca se schimba ceva in comportamentul lor, reizbucneste interesul pentru politica, iar Internetul este cel mai bun mediu, pentru ca permite exact acest feedback in timp real intre alesi si alegatori. Din acest punct de vedere, alegerile astea vor fi mult mai "e-alegeri" decat s-a intamplat pana acum. (...)
Ceva care s-a schimbat si cred ca nu se va mai schimba la loc niciodata este publicul discursului politic: s-a micsorat foarte tare si nu cred ca se va mari la loc. Nu o sa ne mai intoarcem niciodata la faza in care intreaga tara e pasionata de politica. Pana la urma, acum ai un public mai mic, dar mai activ, unul care formeaza curente de opinie si trebuie sa iti asumi ca vei vorbi cu mai putini oameni, insa acestia vor fi mult mai interesati.Si asta e foarte bine pentru Internet, ca mediu, pentru ca genul asta de oameni sunt oameni de Internet. (mai mult...)










Ok, ei sunt americani, au altă cultură politică, altă tradiţie, etc. De acord, dar hai să facem pentru cei care vor să fie ca şi americanii o campanie în stil american iar pentru cei care vor să fie ca şi românii o campanie în stil românesc.

Noi am ascultat şi Metallica, şi Ace of Base, şi DJ Bobo, şi Michael Jackson, şi Backstreet Boys, şi Take That, şi înca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia paşii, dar toţi dansam! Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atât de Abba, şi de Queen, cât şi de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Am citit "Licurici", "Pif", Cireşarii, şi am băut Cico şi Zmeurata şi ni s-a părut ceva extraordinar când au apărut primele sucuri "de la TEC" fără să ne fie teamă că "au prea multe E-uri", iar la şcoală beam toată clasa dintr-o sticlă de suc fără teama de viruşi. Noi am băut prima Coca-Cola la sticlă şi am descoperit internetul .... Suntem o generaţie de învingători, de visători, de "first-timers" .... suntem o generaţie care trebuie să aibă curajul să iasă în faţă, să fie sprijinită, să fim generaţia care va ajunge să facă o politică normală, pentru oameni. (mai mult....)
Alin Baciu

Echipa de imagine: Noi apariţii PDL pe New Media

Echipa de imagine: Noi apariţii PDL pe New Media

Absenteismul

(time4news)
Reprezentanţi ai organizaţiilor studenteşti şi de tineret ale partidelor politice, alături studenţi politologi şi europenişti au dezbătut în cadrul unei mesei rotunde problema absenteismului studenţilor de la vot.
Idei:
- o soluţie pentru reducerea absenteismului ar fi o stimulare a dezbaterilor publice, ideologice, care încearca să găsească soluţii viabile pentru criza de valori cu care se confruntă România.
- tinerii nu prea mai cred în democraţia formală cu mecanismele ei, printre care şi votul, şi de aceea au nevoie de o motivare puternică pentru a-i atrage la vot
"Nu-i mai lăsaţi pe alţii să decidă pentru voi. E păcat! Tocmai prin neinteresul în politică faceţi politică - politica celor care guvernează astăzi, care nu vor să fie schimbaţi", a concluzionat Cristian Pârvulescu.