Citeste blogosfera portocalie

duminică, 20 iulie 2008

Orice politician care se respectă are blog!

...Citim pe site-ul realitatea.net : ,, A trecut deja un an de când nume cunoscute de pe scena politică, precum Adrian Năstase, Ion Iliescu, Vasile Dâncu sau Elena Udrea transmit mesaje cu ajutorul spaţiului virtual. Şi unele dintre ele chiar au făcut valuri atât în mediile politice, cât şi printre jurnalişti." (articol integral)
Pe perioada campaniei ,,spaţiul politic online" a fost invadat de site-uri de candidaţi. Chiar aici am centralizat majoritatea site-urilor ce aparţineau candidaţilor PD-L, ( Ofensiva PDL online - site-uri candidaţi şi slogane ), unele chiar bine făcute şi interactive. Totul s-a terminat pentru aproape toate aceste site-uri odata cu încheierea campaniei. Nici o informaţie despre politician, nici o ştire, pe unele nici măcar de mulţumire pentru cei care l-au votat. Se vede că politicienii noştrii sunt obişnuiţi să comunice astfel doar pe perioada campaniei, puţini consideră necesară o comunicare online continuă şi asta cade în sarcina consilierilor de imagine( mă întreb câţi au). O strategie bună de imagine trebuie să conţină şi o strategie online. Puţini politicieni consacraţi consideră util acest en de campanie de imagine iar cei tineri din câte am observat ezită să înceapă să-şi creeze notorietate începând, de ce nu, online, cu atât mai mult cu cât electoratul ţintă al politicienilor tineri sunt chiar tinerii.
Un alt aspect este traficul destul de redus de care se bucură site-rile politice. Electoratul de la noi nu este obişnuit să-şi ia informaţia politică de pe internet însă o va face în momentul în care va exista suficientă de la sursă, deocamdată e de găsit în presă şi mai puţin pe site-uri personale.
Dar evoluăm şi exemplele pozitive vor fi urmate şi mai ales dacă tinerii politicieni vor conştientiza că o campanie online eficientă poate rivaliza cu o apariţie TV.
Alin Baciu