Citeste blogosfera portocalie

luni, 10 martie 2008

Eu cu cine votez

Mă întreb şi eu dacă, conu Caragiale nu ar fi inventat această replică celebră ,,Eu cu cine votez?", azi ar fi fost mai simplă politica? Eu cu cine votez? poate fi o întrebare retorică urmată de geestul ridicării din umeri si desfacutul braţelor. Da, asta e fraţilor, în toată hărmălaia asta ce se cheamă politică pe cine să mai votezi? Te luminează cineva?
Păi care ar fi sursele. Unu, mass media. Urmăreşti ştirile, citeşti ziarele, îţi holbezi ochii la emisiunile de dezbateri şi analize politice, asculţi aşa-zis analişti politici şi politicieni cum se ceartă, şi nu trebuie să vii de la Stâna din deal ca să-ţi dai seama că obiectivismul mass-mediei e undeva...dincolo de înţelegerile noastre. Cu ce rămâi? Cu mai nimic, decât cu cancan politic, păi mai bine te uiţi la ştirile de la ora 5, măcar acolo mai vezi ceva despre vre-un viol, sau cu cine s-au mai cuplat VIP-urile.
Doi, de la partide. Ceva care să te convingă, un proiect, o realizare majoră pentru tine ca şi cetăţean? Unii vor da nu sunt lăsaţi, alţii pot da nu prea vor iar alţii nu prea ştiu ce să facă să vrea, sau să nu vrea, pot sau nu pot, grea dilma asta cand esti si la putre şi în opoziţie în acelaşi timp. Un lucru important tot se află şi anume că cei 322 , celebrii deja, lucrează intens, şi nu la bunastarea celor care i-au trimis în Parlament ci la o strategie prin care să-l izoleze pe preşedinte şi favoriţii săi. Ce obiectiv măreţ. Noroc că mai există şi...poporul, care vreau legi şi o viaţă mai bună nu izolarea unora din politică. Cu ce te conving partidele? E secret, o să afii în campanie.
Trei, de la vecin, om citit şi umblat prin cartier. Acasă la el e ca şi în Parlament. El mai nostalgic votează cu tovaraşu...tovarăşu Iliescu. Doamna are principii clare, liberale, votează PNL pentru că a mărit pensiile şi are grijă de săraci. Ăla micu e stelist, votează cu războiniul Becali, poate aşa mai câştigă anu ăsta Steaua campionatu. Şi întrebarea râmâne, eu cu cine votez?
De la caracterul său retoric, întrebarea ,,Eu cu cine votez?" poate să se transforme într-o întrebare care naşte o altă întrebare, ,,Pentru ce votez?" despre asta vom discuta într-un alt material....oricum nu aveţi cum găsi aşa repede răspunsul la întrebare.
Pe aceaşi temă recomand un articol foarte interesant din ,,Informaţia de cluj", cu acelaşi titlu ,,Eu cu cine votez?
,,(...)Cum nu sunt făcut pentru politică şi niciun partid nu reprezintă o certitudine, natural ar fi să nu merg nici la vot, pentru că aş putea să-mi exprim o opţiune eronată. La vot voi merge cu certitudine, pentru că am simţ civic. Dar cu cine voi vota? Cu certitudine cu aceia care vor şti să-şi poarte campania cu decenţă şi o platformă cât mai puţin împovărată de promisiuni."
Alin Baciu

Interviu Adrian Videanu

PLANURI POSTELECTORALE „O guvernare stabilă“
(Evenimentul Zilei)
(...) M.M.: Câştigaţi alegerile ? M.M.: Nu vă e teamă de o coaliţie care să izoleze PDL? Adică, să nu puteţi forma guvernul chiar dacă aţi obţinut cele mai multe voturi?
A.V. Nu, constituţional nu se poate. Preşedintele numeşte premierul
M.M.: Dar parlamentul poate să nu vă accepte premierul
I.L.: Urmează anticipate după alegeri...
A.V. Vedeţi...
M.M.: Credeţi că veţi guverna singuri?
A.V. Dacă lucrurile merg bine la locale, putem atinge acest obiectiv.

,,Spirala tacerii on-line vs PDL"

Prezenţa online a PD-L este tot mai intens discutată, atît de noi, în interior cât şi în lumea bloggerilor, simpatizanţi sau nu.
Am reţinut din scrierile skorpionului
,,(...) cum se va impune PDLul in on-line, ca parca si la alegerile trecute PD-ul se baza pe tineret, nu? Dar, evident, nu asta era partea cea mai importanta din spirala, si de aceea ma intreb ce motivatie, ce curaj va mai avea un tanar sa isi exprime simpania PDL pe un blog in conditiile in care restul blogosferei il va pune la zid cu borduri, Costanda, politica externa, Elena Udrea, Euroconstruct etc, etc? Cum isi vor mai exprima ei preferinta politica fara sa le tremure degetele pe tastatura cand e posibil ca oricand un Ciutacu, Chinezu sau alti fani paranoici anti-Base sa ii zdrobeasca cu un clip cu Elena Basescu trantit peste ochi? Oare sa fie atat de curajosi simpatizantii PDL incat peste putin timp sa iasa in campanie cu pieptul blogosferei gol impotriva raului colectiv PSD-PNL cu riscul mare de a fi "executati" prin ignoranta? Oare are PDLul de la centru un mega plan secret care va arunca pe ultima 100 de metri in blogosfera forta si munitie cu care sa-si apere vajnicii soldati? Sau se vor baza in continuare doar pe mercenarii de la fortele eoliene neglijand infanteria?" (articol integral)
Şi vorba distinsului blogger skorpion, aşteptăm infanteria dragi colegi membri şi simpatizanţi
Alin Baciu

Interviu Radu Moisin

„Tinereţea e un avantaj pe care trebuie să ştii să-l exploatezi”
(Informaţia de Cluj)

Interviu cu Radu Moisin, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PD-L Cluj.
(...) Ca şi proiecte de viitor, prioritatea în momentul de faţă sunt alegerile locale, unde trebuie să ne implicăm în calitate de reprezentanţi ai tinerilor, să îi ajutăm pe aceştia la promovarea de proiecte. (interviu integral)