Citeste blogosfera portocalie

marți, 2 septembrie 2008

Scoala de vara a OTPDL intre concluzii si analize

Ce a fost Scoala de vara? A fost un eveniment cu ocazia caruia s-au intalnit in jur de 300 de tineri din PDL intre ei dar si cu lideri ai partidului sau diversi specialisti. A fost o vacanta politica in care s-a imbinat plaja cu cursurile si buna dispozitie din fiecare seara. A fost o ocazia ca 6 din cei mai importanti membrii ai tineretului PPE, in frunte cu presedintele si prim vicepresedintele, sa vada modul in care o organizatie de tineret organizeaza un astfel de eveniment. A fost si... s-a termint, acum avem timp sa comentam.

Scoala de vara a reprezentat o premiera din mai multe puncte de vedere
Primul eveniment major organizat de conducerea nationala a OT PDL aleasa in primavara, ocazie foarte buna pentru sudarea echipei.
Prima intalnire a tinerilor din PDL intr-un cadru atat de mare dupa alegerile locale, ocazie de analiza a rezultatelor dar mai ales de pregatire a alegerilor parlamentare.
Prima Scoala de vara cu prezenta liderilor YEPP, tineretul PPE. Aceasta vizita a adus si doua vesti bune : incepand din septembrie OTPDL va fi primit in cadrul YEPP in calitate de membru observator iar de anul viitor se va pune in discutie aderarea ca membru cu drepturi depline.
Prima data cand o scoala politica este transmisa integral in direct pe internet, pe site-ul organizatiei www.otpdl.ro , lansat si el cu aceasta ocazie.


Din punctul de vedere al tematicii, s-au abordat pe langa discutii si anlize politice si alte aspecte, mai tehnice, esentiale in pregatirea politica: comunicare si marketing politic, relatia cu mass media, doctrine politice, managementul documentelor, sistemul de vot uninominal si reforma constitutionala.

Politica se face in echipa, iar acest fapt este constientizat de tinerii din PDL, cu atat mai mult in conditiile votului uninominal. Prin urmare OTPDL se va prezenta ca o echipa unita in aceste alegeri cu scopul de a castiga cat mai multe colegii cu tinerii si de a atrage cat mai multe voturi din partea tinerilor. Campania cu vot uninominal este o campanie in echipa pentru tinerii in portocaliu.

Tinerii din PDL vor sa faca ceva pentru tineri iar pentru asta trebuie in primul rand ca partidul sa castige alegerile si sa guverneze. In constructia programului de guvernre al PDL se regasesc si propunerile OTPDL. Printre ele, atrage atentia si propunerea de infiintare a Ministerului Tineretului si Sportului, cu politici concrete atat pentru tineret cat si in domeniul sportului.

Scoala de vara 2008 este de pe acum istorie, o istorie care va fi adusa in discutie mult timp de acum incolo, fie pentru reusite, fie pentru imbunatatirea lucrurilor mai putin bune. Dincolo de toate acestea se poate trage o concluzie. Tinerii din Romania isi pot gasi politicieni care sa-i reprezinte cu succes din randul tinerilor din PDL, iar tinerii politicieni din PDL au mesaje si idei pentru imbunatatirea si dezvoltarea celor de varsta lor, ramane doar de transmis mesajele si disponibilitatea tinerilor de a le receptiona. Pana la urma, pentru receptionarea unui mesaj gresit primul vinovat este emitatorul. Prin urmare atentie la mesaj si la canalele prin care se transmite acest mesaj. Unul s-a lansat acum, la scoala de vara: www.otpdl.ro

Imagini de la scoala de vara pe www.scoaladevara.otpdl.ro

Alin Baciu
coordonator Echipa de Imagine


S-a lansat site-ul OT PDL

Cu ocazia Scolii de vara am lansat, in sfarsit, site-ul oficial al Organizatiei de Tineret a PDL. Aprecierile in legatura cu ce a iesit ii las pe altii sa faca, eu nu pot decat sa vin acum cu aprecieri si multumiri adresate echipei cu care am lucrat, la concept, structura, design, continut, totul culminand cu transmiterea in direct pe site a scolii de vara, o premiera nationala. Au contribuit la aceasta realizare: Ovidiu Meghesan, Costi Neagu, Tedy Toma, Gabi Cordovan, Marius Sava, Andreea Stoleru, Cozmin Bacanu, Roxana Oarza, George Tambozi, Darius Pintilie, fiecare cu cate o parte dintr-un mare intreg. Este un site care se va axa pe informare si dezbatere. Vom promova pe el tot ce avem si ce trebuie sa se stie despre OTPDL, vom oferi ocazia unor dezbateri deschise toturor, si posibilitatea comunicarii deschise cu tinerii.
Comunicarea online este din ce in ce mai importanta, spatiul online este foarte mult utilizat de tineri, acest tip de comunicre poate face diferenta in noiembrie la alegeri. Noi, tinerii din OTPDL, si mai ales echipa de imagine, suntem pregatiti.

Acesta este site-ul nostru prin urmre va astept pe toti cei care il apreciti sa-l si promovati.

Alin Baciu