Citeste blogosfera portocalie

vineri, 11 ianuarie 2008

din presa zilei de 11 ianuarie

Basesu scoate probe compromitatoare. Nicolai nu renunta la candidatura.
(hot news)

Presedintele Traian Basescu a prezentat vineri motivele pentru care Norica Nicolai nu este potrivita pentru functia de ministru al Justitiei. Faptele puse sub semnul intrebarii de presedinte se refera la activitatea de procuror a Noricai Nicolai - momentul 1987 si momentul 1991. In acest din urma caz, Nicolai ar fi reprezentat, in baza unei procuri, un cetatean strain, intr-un proces de infiere a unui copil din Bucuresti. Pentru a-si motiva presupusa fapta neconforma cu statutul de procuror, Nicolai ar fi invocat necunoasterea legii.
Presedintele mai face referire la un incident din anul 1987, cand "doamna Norica Nicolai (fosta Norica Clinci), procuror la Procuratura locala Oltenita, judetul Calarasi, a instrumentat un dosar penal, in urma caruia o persoana nevinovata a fost condamnata si incarcerata.(tot articolul...)

Nicolai, exponenta a trei mari grupuri de interese?
(românia liberă)
Senatorul Norica Nicolai poate fi considerata exponenta a trei mari grupuri de interese politico-economice: asa-numitul "grup BT" (Banca Transilvania), gruparea liberala din jurul lui Dinu Patriciu si cea a omului de afaceri timisorean Ovidiu Tender, toate gruparile avand probleme cu justitia. (citeşte tot articolul....)