Citeste blogosfera portocalie

joi, 19 iunie 2008

Scurt spus, a castigat Ion Iliescu. Zambetul sau senin si odihnit ne spune totul. Cinism istoric, viclenie, cadere in timp, amnezie in masa, uitare, dispret. El, nu PSD, nu Oprescu, nu stanga, nu o idee sau un vis, el singur, batranul comunist este marele castigator al alegerilor de la Bucuresti. Iar in el se oglindeste un intreg sistem de putere, trucat si corupt, refuzat de doua ori, in 1996 si in 2004. Dar iata ca Iliescu a gasit un truc dibaci, o cheie fermecata cu care a descis usa interzisa: Bucurestiul.
Batranelul prafuit si obosit, trimis la pensie in partid de lupii tineri, se intoarce, iata, zambitor si puternic. Veti spune poate: exagerari! Basme! Istorii apuse! Cum poate Iliescu sa-l controleze pe Oprescu? Ce poate face el cu puterea castigata de un independent? Gresit. Oprescu nu e Oprescu. Este produsul unui sistem incubat inainte de 89, crescut si ingrasat de Ion Iliescu, pus in scurte paranteze cat sa-si traga rasuflarea si sa gaseasca noi resurse de regenerare. Din acest motiv a castigat Iliescu: cu Oprescu, a asigurat lumii sale supravietuirea. Romania are sanse bune sa cada in trecut, sa se intoarca din drum si sa refuze evolutia. ( articol complet)
sursa: hotnews.ro

Proiect OT PDL

PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA

OT PDL a lansat programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA, program pentru informarea publică referitoare la fondurile şi programele europene destinate tinerilor
Programul are ca principal obiectiv creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene destinate tinerilor din România, gradul redus datorându-se, în principal, lipsei de informare în rândul acestei categorii sociale.

PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA, se doreşte un program prin care tinerii să fie consiliaţi şi ajutaţi, pentru a putea beneficia de fondurile europene la care au dreptul, în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene. Necesitatea acestui proiect naţional survine pe fondul unei lipse acute de suport din partea instituţiilor publice care ar trebui să fie implicate direct în această problemă, cât şi al organizaţiilor nonguvernamentale cu atribuţii în domeniul fondurilor europene. (mai multe detalii...)

OT PDL va înfiinţa, la nivel judeţean, un Secretariat pentru integrare şi oportunităţi europene, care va avea rolul de a promova programul şi de a oferi informaţii legate de accesul la fondurile europene, cu scopul de a sprijini tinerii din comunităţile locale să aibă acces la banii care le sunt destinaţi.
Programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA este cel mai complex proiect demarat în România până în acest moment, menit să ofere un sprijin real tinerilor care au nevoie să acceseze fondurile europene.