Citeste blogosfera portocalie

marți, 25 martie 2008

Infinita masă a tăcerii

Constatăm zilnic cu câtă indiferenţă este tratat viitorul de către cei tineri ca şi noi, prin apatia în ce priveşte implicarea in comunitate. Vedem şi o simţim cum o mare parte din clasa politică expirată tratează cu indiferenţă prezentul.
Dar oare trecutul? Trecutul merită privit cu atâta indiferenţă?

La acest trecut şi indiferenţa care îl distruge vreau sa ma refer mai departe prezentând un text preluat de la un coleg preocupat valori autentice şi atenţia cu care trebuie privit în trecut.

,,Dragi colegi si dragi romani, pastratori ai traditiilor si ai virtutilor istoriei neamului romanesc, va dau un exemplu de crasa indiferenta si schimbare a realitatilor din istoria neamului romanesc. Documentarea in acest caz s-a facut dintr-o singura sursa dar se pare ca mai sunt si altii care pot sa confirme si tocmai de acele persoane as avea nevoie. Cel care mi-a povestit despre aceste lucruri stie povestea de la un bun prieten, decedat in anul de gratie 1999 si care a fost un renumit doctor care locuia langa Tg. Jiu. Parintii sai au fost directorii celor doua scoli la vremea aceea din Tg. Jiu: cea de baieti si cea de fete. Tatal sau, Matei Stoicoiu, a cumparat o casa chiar in Tg. Jiu ca sa fie aproape scoala. Intr-o vara, cand se plimba prin parcul de la Tg. Jiu, l-a intalnit pe Brancusi. Ei s-au recunoscut, caci au fost colegi in clasele primare. L-a intrebat de ce a venit iar el a spus ca a venit sa cerceteze locul din parc unde ar urma sa amplaseze niste monumente care au fost comandate si care fusesera create in memoria eroilor cazuti in primul razboi mondial. Apoi Matei i-a spus ca o sa-i faca cunostinta cu fiul sau, doctorul de care v-am spus, Traian Stoicoiu. Astfel ca atunci cand Traian l-a cunoscut pe Brancusi, a ramas impresionat. Traian era suparat si foarte tulburat atunci cand imi povestea aceste lucruri tocmai din cauza faptului ca marii tartori comunisti au schimbat adevaratele nume ale operelor lui Brancusi si anume:* "Coloana infinitului" este o denumire modificata sau trunchiata din denumirea reala data de marele sculptor si anume "Coloana sacrificiului infinit" (dat de eroii nostri). Pe de alta parte, daca numarati modulele din care este alcatuita coloana veti obtine un numar care reprezinta anul cand a fost primul razboi mondial iar terminatia cu o jumatate din modul reprezinta jumatatea anului respectiv.* Al doilea monument, asa cum l-a conceput Brancusi, este o masa inconjurata de 12 scaune. Deci nu "Masa tacerii" ci "Masa apostolilor neamului", iar in mijloc s-ar afla chiar Iisus Christos.* Al treilea monument arata ca o poarta dar nici pe departe nu este poarta. Deci nu se numeste"Poarta sarutului" caci nu are legatura cu memoria eroilor ci monumentul "Intregirii neamului", deoarece fiecare stalp este alcatuit din 4 stalpi uniti sus cu o grinda. Sarutul mai inseamna si unitate. Deci acestea reprezinta 8 regiuni care trebuiau sa se alipeasca patriei mame Romania. Trebuie sa stie lumea ca Brancusi a fost un sculptor simbolist. Comunistilor nu le-a placut numele. De atunci a ramas asa, iar romanii parca sunt drogati, nu vor sa schimbe nimic." Cristian Grigoraş










Suntem cu toţii părtaşi la infinita masa a tăcerii ...
Alin Baciu

Niciun comentariu: