Citeste blogosfera portocalie

joi, 6 martie 2008

Joi seara facem politică

Joi de la ora 20,00 la sediul PD-L din Cluj a avut loc o nouă seară de dezbatere organizată la iniţiativa Echipei de Imagine şi susţinerea BPJ OTPD-L, sub denumirea:




Tema dezbaterii: Uninominalul în noua lui prezentare

Subiecte abordate:
- prezentare a sistemelor de vot principale folosite în alte ţări
- un scurt istoric al votului uninominal în România
- discuţii despre cum se modifică modul de a face campanie electorală
- parlamentari tineri şi modul în care candidaţi tineri pot atrage la vot electoratul tânăr
- probleme, şi vicii ale uninominalului
- relaţia cu presa în construirea candidaţilor
- mod de promovare a candidaţilor

Mai trebuie reţinut modul în care Radu Moisin, preşedintele OTPD-L Cluj, a oferit ..consultanţă juridică" pe uninominal, respectiv prevederi ale legii, modalitate de a vota ale tinerilor cu domiciliu flotant, etc.



Moderatori: Ovidiu Megheşan şi Radu Moisin

.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Super! Este important ca informatia despre uninominal sa ajunga la tot mai multa lume, pentru ca o se ne trezim ca mergem sa votam si nu o sa stim cum si de ce. Chiar asa, cum pot vota cei cu domiciu flotant. Oricum, sa vedem si verdictul Curtii Constitutionale. :)

Radu spunea...

Art. 8 din noua lege:

(1) Fiecare alegător îşi exercită dreptul de vot în secţia de votare în a cărei listă electorală este înscris, de pe raza localităţii în care îşi are domiciliul sau reşedinţa, cu excepţia candidaţilor care pot vota la una din secţiile de votare din cadrul colegiului uninominal unde candidează.
(2) Cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, îşi exercită dreptul de vot în una din secţiile de votare din acea ţară în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, în condiţiile prezentului titlu.
(3) Personalul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare îşi exercită dreptul de vot la secţia de votare constituită pe lângă misiunea diplomatică sau oficiul consular la care îşi desfăşoară activitatea. Acesta va fi înscris în lista electorală suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi va putea vota pe baza paşaportului diplomatic sau paşaportului de serviciu.