Citeste blogosfera portocalie

joi, 19 iunie 2008

Proiect OT PDL

PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA

OT PDL a lansat programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA, program pentru informarea publică referitoare la fondurile şi programele europene destinate tinerilor
Programul are ca principal obiectiv creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene destinate tinerilor din România, gradul redus datorându-se, în principal, lipsei de informare în rândul acestei categorii sociale.

PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA, se doreşte un program prin care tinerii să fie consiliaţi şi ajutaţi, pentru a putea beneficia de fondurile europene la care au dreptul, în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene. Necesitatea acestui proiect naţional survine pe fondul unei lipse acute de suport din partea instituţiilor publice care ar trebui să fie implicate direct în această problemă, cât şi al organizaţiilor nonguvernamentale cu atribuţii în domeniul fondurilor europene. (mai multe detalii...)

OT PDL va înfiinţa, la nivel judeţean, un Secretariat pentru integrare şi oportunităţi europene, care va avea rolul de a promova programul şi de a oferi informaţii legate de accesul la fondurile europene, cu scopul de a sprijini tinerii din comunităţile locale să aibă acces la banii care le sunt destinaţi.
Programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA este cel mai complex proiect demarat în România până în acest moment, menit să ofere un sprijin real tinerilor care au nevoie să acceseze fondurile europene.

Niciun comentariu: