Citeste blogosfera portocalie

vineri, 20 iunie 2008

Monica Iacob-Ridzi solicită fonduri pentru tinerii şi copiii afectaţi de sărăcie

Parlamentul European a adoptat la Strasbourg decizia de instituire a Anului European al Luptei împotriva Sărăciei şi Excluziunii Sociale - 2010. Europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi (PD-L, PPE-DE) a solicitat în dezbaterea din plenul Parlamentului mai multe fonduri şi instituirea de noi programe pentru copiii şi tinerii afectaţi de sărăcie.
"Dintre cei 78 de milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în sărăcie, 19 milioane sunt copii. Este adevărat că Uniunea Europeană oferă fonduri pentru fructe şi lactate în şcoli sau bani pentru educaţia şcolarilor, însă consider că este nevoie de programe concrete care să vizeze copiii din familii sărace şi fonduri europene pentru aceşti oameni" a afirmat europarlamentarul român.
Monica Iacob-Ridzi a mai atras atenţia asupra situaţiei tinerilor, care constituie marea masă a populaţiei europene aflată în şomaj (peste 40%). În calitatea sa de membru al Comisiei de Buget a Parlamentului European, Monica Iacob-Ridzi a mai adăugat că banii alocaţi în acest moment Anului European sunt insuficienţi şi că intenţionează să înainteze un amendament pentru creşterea bugetului. (articol integral)

Niciun comentariu: