Citeste blogosfera portocalie

luni, 7 iulie 2008

Blat PSD-PNL la împărţirea colegiilor uninominale

Comisia de Cod Electoral a finalizat luni delimitarea colegiilor uninominale din 10 judeţe, cele patru propuneri venite din partea PNL şi cele 6 ale PSD fiind adoptate cu largă majoritate, singurul membru al Comisiei care s-a exprimat împotriva propunerilor fiind reprezentantul PD-L.
Comisia de Cod Electoral a decupat, în şedinţa de luni, colegiile uninominale din judeţele Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Ilfov, Olt, Teleorman şi Tulcea.
Decupajul colegiilor uninominale din judeţul Cluj, primul discutat în şedinţa de luni, a fost şi primul care a dat naştere disputelor dintre democrat-liberalul Valentin Iliescu şi restul membrilor Comisiei. Liberalul Horea Uioreanu a prezentat o propunere de împărţire a colegiilor de la Cluj, precizând că aceasta a fost convenită cu toate partidele, inclusiv cu reprezentanţii PD-L. Iliescu a susţinut că varianta pe care el a primit-o de la Cluj nu coincide cu cea prezentată în Comisie de Uioreanu şi a decis să se abţină de la vot, propunerea PNL fiind adoptată de toţi ceilalţi parlamentari prezenţi la şedinţă.

Reprezentantul PD-L Valentin Iliescu a acuzat "cârdăşia" dintre PSD şi PNL, susţinând că cele două partide ar fi negociat în judeţe şi candidaţii din colegii. "Dacă PSD are un candidat bun care trebuie să iasă, PNL trebuie să pună un iepuraş", a susţinut deputatul PD-L.
Membrii Comisiei îşi vor continua lucrările luni, 14 iulie, în următoarele zile aşteptându-se delimitările colegiior uninominale din alte 20 de judeţe, potrivit lui Voicu. Termenul limită pentru decuparea colegiilor de către comisie este 19 iulie, urmând ca apoi Executivul să emită o hotărâre de Guvern.
Exemplu de delimitare
Judeţul Cluj a fost decupat în patru colegii uninominale pentru Senat şi în zece pentru Camera Deputaţilor. Municipiul Cluj-Napoca a fost împărţit în două colegii, în cazul alegerilor pentru Senat, primul care cuprinde partea de nord a oraşului şi cel de-al doilea – sudul, şi în patru colegii, în cazul alegerilor pentru Camera Deputaţilor.
sursa : Newsin.ro

Niciun comentariu: