Citeste blogosfera portocalie

miercuri, 13 august 2008

Ce generaţie!!!!

,,Născuţi la începutul anilor 70-80, vedem acum în anul 2008 cum casa părinţilor noştri este de 50 de ori mai scumpă decât atunci când au cumpărat-o şi realizăm că noi o să plătim pentru casele noastre în jur de 50 de ani. Nu avem amintiri despre primii paşi pe lună, nici despre războaie sângeroase, dar avem cultura generală, pentru că asta însemna ceva odată.

Suntem ultima generaţie care a jucat "Ascunselea", "Castel", "Raţele şi vânătorii", "Ţară, ţara! Vrem ostaşi", "Prinsea", "Sticluţa cu otravă","Pac Pac", "Hoţii şi vardiştii", ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am făcut petreceri video (închiriam un video şi stăteam să neuităm la filme 2 zile închişi în casa) primii care am văzut desene animate color, primii care am renunţat la casete audio şi le-am înlocuit cu cd-uri.Noi am purtat jeanşi elastici, pantaloni evazaţi, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gaşcă.

Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere. Noi am fost ultimii "Şoimi ai Patriei" şi ultimii "Pioneri".
La grădiniţă am învăţat poezii în româneşte, nu în engleză... Şi am cântat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversări.
Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills, Melrose Place, Twin Peaks, Dallas .. şi cine zice că nu s-a uitat ori minte ori nu avea înca televizor. (...)
Suntem o generaţie care trebuie să aibă curajul să iasă în faţă, să fie sprijinită, să fim generaţia care va ajunge să facă o politică normală, pentru oameni. (citeşte articol integral)
Nota
Articolul l-am scris mai demult dar vroiam sa-l reamintesc pentru cei ce n-au apucat sa-l citeasca. Îţi starneşte şi nostalgie dar si un impuls ca trebuie sa faci ceva, iar schimbarea în bine e tocmai în mâna acestei generaţii. Nu trebuie să irosim această şansă. Trebuie să dovedim că suntem o eneraţie de învinători, să nu ne lăsăm învinşi de superficialitate, nepăsare şi mai ales de generaţiile care împiedică MODERNIZAREA.
Alin Baciu

Niciun comentariu: