Citeste blogosfera portocalie

vineri, 14 noiembrie 2008

Echipa de imagine în blosfera portocalie?

Există această blogosferă de care unii dintre ziarişti sau bloggeri fac caz? Nu trebuie facută contabilitate, nici lansata o filosofie a politicii online, trebuie doar urmarit ce se întâmplă cu ocazia unor evenimente importante cum a fost referendumul pentru suspendarea preşedintelui Băsescu sau campania care se află în derulare. Nu ştiu dacă putem face o distincţie între blogosfera roşie, galbenă, verde sau portocalie, ci mai degrabă blogosfera pro şi anti Băsescu. Restu sunt nuanţe.
Nu doresc să scriu despre ce este echipadeimagine.blogspot.com, pro sau anti, portocalie sau albă. Am adunat site-uri ale membrilor PDL, ale organizaţiilor şi ale unor bloggeri care ...nu sunt anti Băsescu. Mai departe las la aprecierea altora ce fac. Una din ,,cronicile" care se referă la munca mea o găsim pe codexpolitic.us , citez ,,Din cate cunosc, cu exceptia site-ului Elenei Udrea, nu exista blog PDL-ist care sa atinga mai mult de 1000 de vizite pe zi. Este adevarul pur, fara nicio ipocrizie si excluzand, din start, blogurile ziaristilor pro-Cotroceni. Singurul alt site, in afara de acesta, care centralizeaza resursele PDL-ului este cel al lui Alin Baciu, Coordonator al Comisiei de comunicare si imagine a OT PDL. Omul a muncit din greu si a creat o forma de standardizare a resurselor partidului, cu cunostintele si resursele proprii. Ultimul site adus in atentie de catre acesta este prezenta online a Organizatiei de studenti a PDL-ului, organizatie care ne spune ca “PNL+PSD nu vrea ca tu sa votezi.” Ma rog, sunt la inceput..."

Aş mai adauga conceptul lansat de mine in această săptămână, de birou online de campanie prin site-ul lui Adrian Gurzău. Nu mă voi opri aici, cu siguranţă.

Alin BACIU



3 comentarii:

Anonim spunea...

mult noroc !


mai vizibili, , sä se vadä culoarea portocalie peste tot.


fiti dräguti amabili cu bätranii, atrageti si glumiti cu tinerii- ascultatii, lipseste ceva, nu pregetati nu sunteti vizibili.

Viq spunea...

Corectă observaţia.
Cred.

Baterile-dezbaterile din virtual probabil că au impact redus pentru moment.
Dar nu trebuie subapreciată forţa ce o pot avea peste foarte puţină vreme.
Un abonament la net este mai ieftin decât un abonament la celuloza zmâzgălită şi oferă infinit mai multă informaţie.
Interactivă chiar.

Va dura foarte puţin după părerea mea până se vor schimba obişnuinţele.
Singurul obstacol serios în penetrarea caselor cu virtualu-n mână.

Faceţi antrenament.
În stadiul ăsta, Elena Udrea, poa' să vă dea consultaţii :D

După mine, se poate începe cu implicarea în discuţiile zilnice, în comentarii la stirile şi luările de poziţii pe teme fierbinţi...şamd, astfel încât cele 3-4 litere (Alin, de un par examplu) să capete consistenţă pentru un dialog frecvent.

Aşa, din proprie iniţiativă, venirea acilea e puţin impersonală.
Ai sentimentul că vorbeşti la pereţi.

Elena are traficul ăla în primul rând pentru că a pus vorbe acolo şi a făcut legături directe cu comentatorii. Chiar a ştiut sâ se folosească de impactul numelui la faza asta.

Anonim spunea...

Exemplul Elena Udrea este atipic. Nu si/a castigat notorietatea ca politician si nici prin campania online. Ea este, trebuie sa recunoastem, un personaj monden si prin asta atrage in primul rand. Ce trebuie remarcat este ca stie foarte bine sa profite de acest statut si sa comunice si in sfera politicului. Dar alti politicieni orice ar face nu vor putea fi la fel de atragatori pe internet precum Elena Udrea. Parerea mea este ca nu trebuie sa ne raportam, cand vorbim de PDL online, la exemplul Elena Udrea. Are o campanie online super dar are un atu pe care Stolojan, Emil Boc sau oricine altcineva din PDL nu-l pot avea. Din fericire e a noastra, a PDL-ului.
As ,,pune si eu vorbe" , as dialoga, dar in lipsa comentariilor, ce pot face? Sa comentez singur si sa-mi raspund tot eu? Sau sa-i pun pe colegii din partid sa comenteze ca sa am comentarii?