Citeste blogosfera portocalie

duminică, 30 noiembrie 2008

Nu voi schia!

Viitorul n-ar trebui să se joace. Ar trebui să se aleagă cu ochii bine deschişi, dar asta depinde de numărul celor care vor apărea la urna de vot. Iar numărul lor depinde de prea multe nehotărâri. Refuzul a ajuns şic. Absenţa e cool. Sila de oamenii din afişe şi de pe buletinele de vot a căpătat reputaţia unui act curajos de protest.

Nu e uşor să ajungi la concluzia că tot ce te înconjoară e neserios şi că toţi cei care îţi promit ceva te vor înşela cumva.
România nu are şi nu va avea curând o clasă politică decentă, aşa cum nu are şi nu va avea curând clase profesionale curate: o presă nepătată, intelectuali integri, poliţişti incoruptibili, judecători care judecă, preoţi care slujesc sau ţărani care stau pe picioarele lor măcar până la prima cârciumă.

România e o ţară coruptă, corupţia e o ocupaţie de stat, iar statul e ocupaţia de bază a puşlamalelor. De aici sfatul pe care sunteţi gata să îl urmaţi, cu un pic de comoditate, cu un pic de împotrivire şi cu toată speranţa: nu mergeţi la vot! Nădejdea celor care vor să decidă să nu decidă e că răsunetul palmei aşternute pe obrazul gras al politicienilor va chema la viaţă bunul-simţ. S-ar putea să fie aşa, dar va fi, cu siguranţă, prea târziu. Corecţia va găsi uşa închisă şi PSD la putere. Prezenţa PSD se va naşte din absenţa dumneavoastră. Palma se va întoarce direct pe obrazul şi pe speranţele dumneavoastră. (citeste articol integral) - sursa : Cotidianul


Nu o spun eu, o spune într-un articol din Cotidianul Traian Ungureanu, de citit înainte de se gândi fiecare român dacă intenţionează sau nu să meargă la vot şi înainte de a se decide pe cine pune ştampila cu VOTAT

Alin Baciu

Niciun comentariu: