Citeste blogosfera portocalie

duminică, 3 februarie 2008

Internetul şi alegerile

Alegerile din 2008 vor fi "mult mai e-alegeri"
(hotnews)

Daca partidele vor crede ca interactivitatea cu alegatorii este importanta atunci cu siguranta ca mediul cel mai potrivit este Internetul. Scarba de acum vine dintr-o constientizare foarte puternica a neimportantei feedback-ului tau fata de oamenii pe care vrei sa-i alegi sau nu.
Daca se schimba ceva in comportamentul lor, reizbucneste interesul pentru politica, iar Internetul este cel mai bun mediu, pentru ca permite exact acest feedback in timp real intre alesi si alegatori. Din acest punct de vedere, alegerile astea vor fi mult mai "e-alegeri" decat s-a intamplat pana acum. (...)
Ceva care s-a schimbat si cred ca nu se va mai schimba la loc niciodata este publicul discursului politic: s-a micsorat foarte tare si nu cred ca se va mari la loc. Nu o sa ne mai intoarcem niciodata la faza in care intreaga tara e pasionata de politica. Pana la urma, acum ai un public mai mic, dar mai activ, unul care formeaza curente de opinie si trebuie sa iti asumi ca vei vorbi cu mai putini oameni, insa acestia vor fi mult mai interesati.Si asta e foarte bine pentru Internet, ca mediu, pentru ca genul asta de oameni sunt oameni de Internet. (mai mult...)










Ok, ei sunt americani, au altă cultură politică, altă tradiţie, etc. De acord, dar hai să facem pentru cei care vor să fie ca şi americanii o campanie în stil american iar pentru cei care vor să fie ca şi românii o campanie în stil românesc.

Niciun comentariu: