Citeste blogosfera portocalie

joi, 13 martie 2008

Dezbatem?...

Încercăm să facem politică, dar nu dezbatem nimic, cred că până şi la fotbal există dezbateri mai aprinse decât în politică deoarece nu asistăm decât la transmiterea de mesaje fără generarea unui feed-back. Singura reacţie este un un alt mesaj pe acelaşi ton şi evident, din partea populaţiei, dezinteresul pentru politică.
,,Probabil ca dezbaterile sunt subiectul cel mai fierbinte la ora actuala atat la nivel virtual, cat si la nivel real. Vrem sa dezbatem, dar unde si cu cine? Televiziunile sunt in mod cert cele mai monopolizate surse de informare. Presa scrisa tinde si ea catre manipulare in functie de interesele din spatele trusturilor. Presa audio este probabil singura « oaza » de dezbatere neutra din punct de vedere politic si apta sa atraga atentia publicului mai mult decat televiziunile si ziarele o pot face.
O alta dilema este cu cine sa dezbatem ? Si aici descoperim lipsa unei culturi a dialogului. Discursul politic nu este luat ca dezbatere, pentru ca in esenta el se bazeaza pe tendinta de a « aburi « electoratul.(...)"
(vezi articolul Dialogul, fotbalul si internetul ).
Iniţiativa dezbaterii trebuie totuşi să vină de la societatea civilă şi dialogul mediu politic- societate civilă trebuie dezvoltat. Apropierea societăţii civile de politică lasă de dorit iar a politicului de societatea civilă se face în special în interes eletoral, prin urmare lipseşte dialogul real, construtiv.
Tema dezbaterii din această săptămână este ,,Colaborarea organizaţiilor politice de tineret cu organizaţiile studenţeşti şi cu ONG-urile"
Ora: 20,00
Locaţia : Sediul PD-L Cluj
Participă: toată lumea intersată de subiect şi care doreşte să dezbată
Moderatori: Alin Baciu şi Călin Găbudean

Vă aşteptăm prezenţa la dezbatere şi/sau comentariile pe forum, pentru că ,,Joi seara facem politică"

Niciun comentariu: