Citeste blogosfera portocalie

joi, 29 mai 2008

Fii cetăţean la tine acasă

Calitatea vieţii fiecăruia dintre noi depinde de cei care vor fi aleşi duminică 14 iunie, de aceea participarea la vot este esenţială. Trebuie să ne implicăm în decizie prin participare la vot, iar pe de altă parte putem să ne exprimăm nemulţumirea. Viaţa de zi cu zi depinde de cei aleşi în administraţia locală, şi nu putem rămâne indiferenţi. Cu atât mai mult noi tinerii deoarece viitorul ne aparţine nouă şi îl vom avea aşa cum il construim cu indiferenţă sau cu implicare, cu grija zilei de mâine sau ignoranţi.În această lună de campanie am avut ocazia de a discuta şi cu tineri şi cu oameni mai în vârstă. Ceea ce m-a impresionat în mod negativ a fost faptul că tinerii în marea lor majoritate şi-au arătat dezinteresul pentru ce se întâmplaă în politică şi implicit în comunitate. Într-adevăr au motive de nemulţumire dar stând deoparte n rezolvă nimic. Pe de altă parte am constatat că pensionarii, şi mai ales cei din mediul rural vor merge la vot negreşit. Deşi nemulţumiţi (nu cred că un tânăr o duce mai greu decât un pensionar din mediul rural) eu vor vota, ori pentru mai bine ori să-i dea jos pe cei care i-au nemulţumit.
Şi încă ceva, cei bătrâni spuneau că votează pentru ca nepoţii şi copii lor să o ducă mai bine. Adică pentru viitor, viitorul celor inoranţţi care ştiu doar să-şi arate nemulţumirea şi dezinteresul dar nu se implică. E timpul ca eneraţia tânără să se trezească

Fii cetăţean la tine acasă

Fiecare cetăţean al acestei ţări trebuie să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte comunitatea în care trăieşte. Nu trebuie să mai fie nevoie să pleci în altă parte pentru a avea un viitor mai sigur, te poţi dezvolta şi la tine acasă, printre ai tăi. Contribuie şi TU la dezvoltarea comunităţii tale pentru a contribui la dezvoltarea viitorului tău la tine acasă. Pentru aceasta implica-te acasă şi alege viitorul. Viitorul comunităţii depinde în mod esenţial de administraţie, de cei care vor fi aleşi să conducă administraţia în următorii 4 ani.

Alege, o să vezi ce mult contează!

Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat Liberal consideră necesară iniţierea unei campanii de mobilizare în rândul electoratului, cu precădere în rândul categoriei de vârstă pe care o reprezintă. OT PD-L se poziţionează drept singura formaţiune de acest tip care iniţiază o campanie de moblizare, bazată pe conştientizarea rolului de cetăţean responsabil pentru comunitatea în care traieşte.

Vino pe Forum şi spune care e părerea ta
Ce faci pe 14 iunie? Pune-ţi amprenta pe viitorul tău participând la vot
Alin Baciu
coordonator Comisia de comunicare si imagine OTPDL

Niciun comentariu: