Citeste blogosfera portocalie

joi, 24 iulie 2008

Tinerii au muncit în campanie şi au dreptul s-o spună

Tinerii din PD-L Constanta au strans peste 200 de semnaturi in semn de solidaritate cu democrat-liberalii exclusi din partid. In plus, tinerii pedelisti au declarat ca semnaturile vor fi adunate in continuare de la cei care solicita sa se alature acestui demers. ,,Suntem cei care am muncit in campania electorala alaturi de Dorel Onaca si Ion Popescu si vrem sa fim luati in seama. Le cerem celor de la Bucuresti, o analiza pe baza unor date concrete, iar, daca nu, sa fim exlusi impreuna din moment ce am muncit impreuna", a declarat liderul organizatiei municipale de tineret PD-L, Ion Andreea. Tinerii democrat-liberali au dat ca exemplu activitatea pe care au avut-o la referendumul de anul trecut si de la alegerile europarlamentare, dar si munca depusa in campania electorala pentru alegerile locale. Ei au mai spus ca nu intentioneaza sa demisioneze sau sa se inscrie in alta formatiune politica. (articol)
Este o problema serioasă ce se întâmplă la Constanţa de câteva săptămâni. Din păcate s-a ajuns să se comunica prin intermediul presei. Dincolo de eterna expresie ,,nu se spală rufele în public" mai sunt câteva probleme de observat. De o vreme încoace se strigă problemele, ca să nu spun frustrările, ambelor tabere prin organizarea unor conferinţe de presă. Nu este normal. Apoi, nu este normal să vezi o emisiune TV cu doi invitaţi din acelaşi partid care se înjură între ei.
Scriam într-un articol anterior de comunicare, ei bine în cazul ăsta este foarte prost înţeleasă ideea de comunicare. Şi în primul rând prost pentru organizaţie şi pentru partid. Cine are de câştigat? Electoratului îi pasă că cei din partid se ceartă între ei? Nu-i pasă dar nici încredere nu va mai avea în acel partid când va trebui să voteze, indiferent cine va ieşi învingător.
Si mai e ceva, poate principalul motiv pentru care am abordat acest subiect, desi nu vreau să ţin partea nimănui în acest conflict, vrea să se termine odată pentru că face rău partidului.
Vocea tinerilor. Problema în politica românească este că tinerii muncesc mereu în campanii iar şefii fac strategii. Când se câştigă e meritul şefilor, mari politicieni, când se pierde sunt vinovaţi tinerii pentru ca nu au muncit în campanie. Este foarte important ca într-un partid tinerii să-şi apere realizările, munca şi rolul lor important în mecanismul de funcţionare eficientă a campaniilor şi implicit a partidului. Nu trebuie să se ajunga la trista metodă în care te folosesc... şi după ce obţin ceea ce vor te aruncă ca pe o măsea stricată!
Poate spune cineva că tinerii nu au muncit şi trebuie excluşi din partid? La Constanţa se pare că s-a spus. Nu e normal, indiferent cine a făcut-o şi în ce context.
Alin Baciu

Niciun comentariu: