Citeste blogosfera portocalie

sâmbătă, 11 octombrie 2008

Informatii despre alegeri pe portaluri

Au apărut în ultima vreme foarte multe portaluri de informaţii legate de alegerile locale, cât de obiective sunt rămane de văzut. Oricum, alegătorul poate găsi ceva informaţie despre alegeri, despre sistemul uninominal, despre colegii dar vor fi informaţii incomplete despre candidaţi deoarece vor apărea doar candidaţii care îşi plătesc spaţiu de reclamă. Acest sistem ar trebui să se adreseze partidelor şi nu candidaţilor luaţi la bucată. Portalurile mde informatii ar trebui făcute pentru cetaţean pentru a fi informat complet, nu pentru candidat ca să-şi facă reclamă. De exemplu mă interesează ca în colegiul meu să cunosc toţi candidaţii şi nu doar 1 sau 2 care au plătit ca să apară pe site, sau în multe colegii nu va aparea nici un candidat prezentat. Si cu atât mai puţin nu doresc să caut pe 10 site-uri până să am o informaţie completă legată de candidaţi. Până la urmă ce contează în aceste alegeri, cu atât cu cât le zice şi uninominale, este competiţia intre candidaţi nu care candidat are mai mulţi bani de reclamă.
Iată portalurile importante pentru cei interesaţi:

Thinkopolis

Infoalegeri

AlegeriTV

Politic TV

Alegeri parlamentare

2 comentarii:

Anonim spunea...

Aveti mare dreptate cu acest articol.
LA fel a inceput si proiectul InfoAlegeri.ro insa intr-o economie de piata un proiect trebuie sa aduca si venituri pentru a putea supravietui. De aceea am luat decizia ca existenta acestui website sa fie sustinuta de catre candidati.
In aceasta idee am hotarat sa percepem niste tarife mai mult modice, care nu vor face diferenta intre un candidat bogat si unul sarac.
Tot in aceasta idee pe website-ul infoalegeri.ro listele cu candidati sunt publicate gratuit in masura in care am reusit sa le facem rost de la partide, iar candidatii platesc doar pentru realizarea paginii de prezentare.

Anonim spunea...

Aveti oarecum dreptate: pe Thinkopolis.eu candidatii se inscriu gratuit - "Din punct de vedere financiar, pana in prezent, asociatia isi desfasoara activitatea curenta din fondurile atrase de la membrii fondatori prin donatii si imprumuturi. In perioada urmatoare, CNDDS doreste sa isi promoveze proiectele in randul companiilor private si a organizatiilor interesate pentru a sprijini prin sponsorizari derularea campaniilor si a activitatii generale." - se vrea un portal obiectiv.