Citeste blogosfera portocalie

vineri, 24 octombrie 2008

Interviu Vasile Blaga

Interviu in exclusivitate pentru Mediafax

Vasile Blaga.: Vreau să vă spun că este extrem de greu să faci 50% plus unu din voturi, în oricare colegiu din ţară, nu numai pentru cei din PDL, ci pentru toţi. Uitaţi-vă că numai cele trei mari partide au candidaţi în fiecare colegiu!
Vă mai dau şi alt exemplu. Într-un judeţ cu 12 colegii, cei din PDL câştigă toate colegiile, cu un scor de 40%, ei or să reuşească să intre în Parlament doar 40% din cei 12 candidaţi, deci numai 5 dintre ei. Trebuie să fim foarte atenţi la aceşti oameni care au curajul de a intra în confruntarea electorală, care consideră că au ajuns la maturitatea necesară pentru a candida, că au ceva de spus opiniei publice sau că, dimpotrivă, deşi tineri, au în spate o carte de vizită care să le permită să intre în această bătălie.
(...)
Acest tip de politică de clan care ţine la putere PNL de doi ani de zile, la asta mă refer. Şi dăm exemplu clanul de la Iaşi. Iată, falimentul acestei politici de clan: prefectul a fost arestat, din păcate, Din păcate, domnul Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justiţiei, cercetat penal, din păcate, dar apare ca incompetent domnul Cristian Adomniţei, deşi am spus-o la Arad, nu domnul Admniţei este cel mai incompetent membru al actualului Guvern, ci Varujan Vosganian, şi o să vedeţi cât o să avem noi de tras, românii, din cauza modului în care a înţeles să îşi facă treaba acest Guvern.
Iar domnul David nu se simte nici el foarte bine. Iată, cumpără Dacii Logan la preţ de vile, 70.000 de euro bucata. La acest tip de politică m-am referit. Sigur, o politică care nu putea fi susţinută decât cu acceptul PSD-ului, şi cu susţinerea clară a PSD. PSD-ul lui Geoană care trimite sau nu trimite, iată, pesedişti în Cosmos, dă 25.000 de euro dacă vii în ţară, pune GPS-uri la tractoare şi ia, în schimb, în judeţul în care candidează, 920 de miliarde de lei iar în colegiul domniei sale, cea mai mare sumă care s-a acordat în România, domnia sa, în ghilimele, declarând că este în opoziţie. Despre acest tip de politică vorbesc.


(vezi interviul video integral)

Niciun comentariu: